Közhasznúsági jelentések

Összes oldalmegjelenítés

2009. október 9., péntek

Kortárs Magyar Fotográfia Alapítvány



A Kortárs Magyar Fotográfia Alapítvány közhasznú fokozatú szervezet 2002-ben jött létre, melynek elsődleges célja, hogy az 1995-ben elindult Kortárs Magyar Fotográfia rendezvénysorozat – amelyet a pécsi Mecseki Fotóklub indított útjára, Harnóczy Örs vezetésével – további megrendezését elősegítse, és azt lebonyolítsa.

A Kortárs Magyar Fotográfia kétévente kerül megrendezésre, így 1995-ben, 1997-ben, 1999-ben, 2001-ben, 2003-ban, 2007-ben, 2009-ben és idén 2011-ben.


A KMF Alapítvány 2011-ben is tervezi a biennálé (Kortárs Magyar Fotográfia rendezvénysorozat) megrendezését sajnálatos módon a gazdasági válság miatt csökkentett költségvetés mellett csak magyar kiállítókkal, az elmúlt évek gyakorlatával szemben.


A Kortárs Magyar Fotográfia ’11 rendezvény sorozat 2011. szeptember 30.-tól kezdődően egy hónapon keresztül fotográfia kiállítást kínál a pécsi kultúra kedvelő közönségnek és városunkba látogató turistáknak.


A Kortárs Magyar Fotográfia rendezvény a fotográfiát állítja középpontjába, de emellett igyekszik a társművészeteket is felvonultatni, így segíti a művészeti ágak kapcsolatteremtését. A rendezvénysorozat alatt terveink szerint találkozhatunk a zene és performance művészet körébe tartozó eseményekkel, melyek szerves részét képezték az eddig megrendezésre került fesztiváloknak is, és terveink szerint ez így lesz a megrendezésre kerülő Kortárs Magyar Fotográfia 2011 Biennálé esetében is.


A Kortárs Magyar Fotográfia rendezvénysorozat a magyar fotográfia életének egyik rangos eseménye, melyet mi szeretnénk ilyenformán megőrizni, hiszen az ilyen jellegű rendezvények között, ez az egyetlen vidéki, legrégebben folyamatosan működő rendezvény. Az Alapítvány fontosnak tartja, hogy a kultúra e területét (fotográfia) is támogatás övezze, nem csak a szakma részéről, hanem Pécs Város részéről is, ha már ilyen rangot sikerült elérnie e rendezvénynek az országban. Ez a rendezvény is hozzájárult, és hozzá kíván járulni továbbra is a pécsi kultúra fejlődéséhez, és ahhoz, hogy Pécs továbbra is a Kultúra Városa legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése